UDDANNELSE ER VEJEN TIL EN LYSERE FREMTID

 

Aasha betyder håb på hindi, og det er det håb, vi med skolen ønsker at tænde i børnene – håbet om en lysere fremtid. De har ret til en sund og tryg barndom fyldt med gode og kærlige minder, og netop dét kæmper vi for at opnå gennem alle vores projekter.

 

I april 2016 åbnede vi vores anden skole kaldet Aasha Skole Santoshpur. Skolen ligger i et fattigt område syd fra Kolkata kaldet Santoshpur, og er, ligesom Aasha Kidderpore Skole, den eneste i lokalområdet, der tilbyder gratis skolegang med alt, hvad det indebærer af bøger, skoleartikler, frokost, skoleuniform m.v. Børnene skal ellers gå mange kilometer for at komme i skole, hvilket ofte resulterer i, at de i stedet bliver sendt ud for at arbejde.

 

Ejendommen har Gadens Børn bygget fra grunden og tæller tre etager, der gør den til vores største skole. Ejendommen er købt i Gadens Børns Trust, og vil derfor altid tilhøre børnene uanset hvad, der måtte ske med Gadens Børn i fremtiden. I dag, snart 4 år efter vi åbnede, går der 300 elever i alderen 4-15 år fordelt på otte klassetrin, og i 2019 uddelte vi 34.251 måltider på skolen.

 

Vores mål er at uddanne børnene til den verden, de lever i, gennem pædagogisk, tryg og omsorgsfuld læring, der favner børnenes forskellige situationer, niveauer og indlæringsbehov. På skemaet er hindi, bengali, engelsk, matematik, IT og almen viden, og undervisningen varetages af dygtige indiske lærere, som har været gennem kurser om pædagogik, didaktik og leg-gennem-læring varetaget af en frivillig lærer fra Danmark med 10 års erfaring.

 

Øverst på prioriteringslisten er, at børnene på vores skoler får succesoplevelser, hvorigennem de kan opbygge troen på deres egne evner og værd, som de som gadebørn så ofte bliver skadet på grundet den måde, hvorpå samfundet behandler dem som det laveste af det laveste. Derfor varmer det helt ind i hjertekuglen at se de store smil, børnene har på læben, når de kommer i skole om morgen, og som om muligt er endnu større, når de om eftermiddagen går mætte og stimulerede hjem. Ikke nok med, at de glædes ved at gå i skole, klarer de sig fantastisk, og i 2019 rangerede hele 80% af eleverne inden for karakteren “excellent” mod 60 % i 2018. 

 

Vi er umådelig stolte af både børn, lærere og forældrene, der virkelig engagerer sig i deres børns skolegang og trivsel. En god relation og kontakt til børnenes forældre er utrolig vigtig for os, da det er gennem et tæt samarbejde med dem, at vi skaber en sund og mulighedsrig fremtid for børnene. Derfor søger vi at styrke familierne i deres helhed for at sikre barnets tarv og chance i livet.This post is also available in: English, German