GIV ET KNUS

Giv et KNUS til nogle af verdens mest udsatte børn, og hjælp os med at sikre indiske gadebørn en bedre fremtid med mad, skolegang, sundhedsydelser og vigtigst af alt troen på sig selv. 

Når du giver et KNUS støtter du en klasse eller en gruppe på en af vores tre skoler med mad, tøj, undervisning, aktiviteter, sundhedsydelser og allervigtigst – en oplevelse af, at der er nogen, som interesserer sig for dem og ønsker dem det godt.

I stedet for et enkelt barn støtter du en hel gruppe. Dette har vi valgt, da vores børn er sårbare og fordi et barn ikke skal opleve det som et svigt, hvis en KNUS-fadder skulle ønske at stoppe sponsorordningen. Samtidig er ordningen naturligvis helt frivillig for dig og kan opsiges uden varsel, såfremt det bliver nødvendigt for dig. Derudover oplever vi ind imellem, at børn forsvinder eller dropper ud af skolen. Ordningen er således personlig, men mindre sårbar for det enkelte barn.

Det er vores princip, at donationerne ikke bliver fulgt op af opkald, sms-beskeder eller lignende. Vi sender udelukkende e-mails, såfremt du giver os tilladelse hertil og disse kan du til enhver tid fravælge at modtage. Det koster 149 kroner om måneden at give et KNUS til et gadebarn, og man bliver samtidig automatisk medlem af Gadens Børn.Så enkelt er det
 • Du tilmelder dig via blanketten i bunden af siden. Efter senest 2 hverdage modtager du en velkomstmail.
 • Du betaler 149 kr. hver måned via PBS betalingsservice.
 • Hvis du vælger at give et KNUS til en klasse eller en baby-gruppe modtager du baggrundsviden, billeder samt en opdatering hvert halve år som beskriver, hvordan det går gruppen.
 • Derudover kan du følge vores arbejde via hjemmeside og sociale medier.
GIV ET BØRNE-KNUS

Der går ca. 400 børn fordelt på 14 klasser på vores tre skoler. Bliv en del af vores arbejde ved at støtte og følge en klasse på en af vores tre skoler. For 149 kr./md. kan du bidrage til at et af børnene får:

 • Gratis skolegang og undervisning
 • 1-3 måltider om dagen
 • Skoleuniform og skoletaske
 • 1 udflugt pr. måned (kulturelle, kreative og lærerige)
 • Sundhedsydelser (læge, tandlæge og vaccinationer)
 • Omsorg, støtte og voksenkontakt

GIV ET BABY-KNUS

Under vores opsøgende arbejde møder vi babyer, hvis forældre ikke er i stand til at tage sig af dem. Det kræver særlige ressourcer at kunne hjælpe de helt små børn. Vi har derfor etableret en særlig klasse for de helt små. Vær med til at støtte og følge vores gruppe af babyer.

For 149 kr./md. kan du sikre, at en af babyerne får:

 • Alle de måltider barnet har behov for i løbet af dagen (herunder modermælkserstatning)
 • Daglig pleje
 • Omsorg, støtte og voksenkontakt
 • Daglige aktiviteter, der understøtter barnets udvikling


31967948_10160356782820187_535054690589605888_nGIV ET SPECIAL-CASE-KNUS

Ind imellem opstår der nogle akutte situationer, hvor vi er nødt til at handle og få børnene væk fra gaden og ind på et trygt hjem. Det kan blandt andet være situationer, hvor børn er efterladt alene, udsat for grov vold eller i fare for at ende i prostitution. Derfor har vi indgået et partnerskab med en indisk NGO kaldet Trinita, som har et børnehjem, hvor de kan tage nogle af børnene ind. GB betaler omkostningerne, og besøger børnene hver uge. Lige nu har vi en pige ved navn Judis, som bor på børnehjemmet, og vi søger 1 eller 2 KNUS mor/mødre eller KNUS far/fædre der vil hjælpe os med at betale omkostningerne for Judis hver måned. Vi forventer prisen vil være 500-600 kr/ md.

For 600 kr./md. kan vi opfylde et af følgende behov hos et gadebarn:

 • En tryg seng at sove i
 • Tøj og personlige plejeprodukter
 • Mad en hel måned
 • Skolegang
judisGIV ET GADE-KNUS

En stor del af vores arbejde foregår i slummen, på stationen og på gaden, hvor vi opsøger børnene. Formålet er at få dem indskrevet på en af vores skoler, men vi støtter også med mere akutte behov. Når du vælger at støtte på denne måde, følger du ikke vores arbejde, men overlader det til os at hjælpe børnene der, hvor vi vurderer, at det akutte behov er størst. Vi hjælper i gennemsnit 110 børn om måneden på gadeplan.

For 149 kr./md. kan vi opfylde et af følgende behov hos et gadebarn:

 • Behandling for brandsår på et lokalt hospital
 • Overlevelsespakke: 1 tæppe, 1 håndklæde, 1 tandbørste, 1 sæt tøj og 1 sæt sko
 • Mad en hel måned
 • Vaccinationer
brandsår


GIV ET ENKELT-KNUS 

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med en enkelt donation, så har du også mulighed for at det. Vi sætter stor pris på enhver støtte, og selv en lille hjælp er en stor hjælp for os. Når du giver et enkelt-KNUS modtager du ikke en velkomstmail eller opdateringer, og du behøver ikke at udfylde blanketten i bunden af siden. Du kan sende dit bidrag via Mobilepay nr. 77986 eller via bankoverførsel til:Nordea Bank: Reg nr: 2233, Kontonr: 0725 3872 37, BIC. NDEADKKK, IBAN: dk4920000725387237
Læs Gadens Børn’s datasikkerhedspolitik 

Oplever du problemer i forbindelse med tilmelding, eller har du spørgsmål, så send os en mail, og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig. Vi gør opmærksom på, at vi i forbindelse med tilmelding til Betalingsservice videregiver dine oplysninger (navn, adresse og mailadresse) til Betalingsservice. Her kan du læse deres datasikkerhedspolitik 

Vi videregiver derudover din mailadresse til Mailchimp i forbindelse med udsendelse af nyhedsbrev og nyheder om din KNUS-gruppe. Her kan du læse deres datasikkerhedspolitik.
FAKTA:

Der er omkring 314.700 gadebørn i Kolkata
65,9% af alle gadebørn bor med deres familie
51,84% af disse børn sover på fortovene
17,48% sover på shelters
30,67% sover under broer, på stationsplatforme, busstoppesteder, markedspladser osv.
66,8% af børnene lider under vold og fysisk misbrug fra deres familiemedlemmer.
I 2018 tilbød vi omkring 430 børn kvalificeret og gratis skolegang på vores 3 skoler. 
I 2018 uddelte vi mere end 105.500 måltider på vores skoler og på gaden.
I 2018 hjalp vi 100 børn, unge og gravide mødre med hospitals- og tandlægebehandlinger.