Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gadensboern.org/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gadensboern.org/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gadensboern.org/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
KNUS-grupperne - Gadensboern

KNUS-grupperne

Santoshpur Skole

Santoshpur Skole er placeret i en 1000 kvm. bygning i tre etager i det sydlige Kolkata. Skolen stod færdig i 2016 og vi har gradvist fået flere og flere elever. I 2018 udvidede vi, så der nu går 200 elever. Det er den eneste gratis grundskole i området, og hvis ikke vi tager børnene ind, bliver de ofte sendt ud for at arbejde. Skolen har åbent kl. 10-14 fra mandag til fredag. Børnene får undervisning alle hverdage, et måltid mad, voksenkontakt, omsorg, sundhedsydelser efter behov, og en månedlig udflugt.

Der er 5 klassetrin på skolen; UKG, Nursery A, Nursery B, Nursery C, LKG, Class 1 og Skill Class. Børnene bliver undervist i matematik, engelsk, hindi, bengali, general knowledge samt computer og syning. Derudover har vi dagligt forskellige aktiviteter som sang, bevægelse, sport samt Kabaddi – en slags fangeleg som er meget populær i Indien.

De fleste af børnene bor sammen med deres forældre eller andre familiemedlemmer i små selvbyggede huse i slummen. Området i Santoshpur er fattigt og kæmper med forskellige problemer bl.a. store oversvømmelser under monsunen.  


Kidderpore Skole

Kidderpore Skole er Gadens Børns første skole, og blev etableret i 2013. Skolen er opdelt i to etager, og der går i alt 130 børn. Vi har en skolebus tilknyttet, som hver dag henter og afleverer de børn, der bor langt væk. Børnene på skolen kommer fra Kidderpore området, som ligger i det sydøstlige Kolkata. Skolen har åbent mandag til fredag kl.11-15. Her får eleverne undervisning, et måltid mad, voksenkontakt, omsorg, sundhedsydelser efter behov og en månedlig udflugt.

Der er 4 klassetrin på skolen; Junior class 1, Junior Class 2, Junior Class 3 og Senior Class. Børnene bliver undervist i matematik, engelsk, hindi, computer og general knowledge. Derudover har de hver dag en ekstra aktivitet f.eks. sang, håndarbejde eller meditation. De fleste af børnene bor sammen med deres forældre eller andre familiemedlemmer i små huse. Nogle af børnene bor under en nærliggende motorvejsbro. Antallet af børn i klasserne kan variere, da det sker at børn af forskellige årsager flytter væk, mens nye kommer til.  OBS! vi er ved at få opdateret klassebillederne, efter vi har haft nye optag på skolerne. Sealdah Skole

Sealdah Skole & Fritidshjem åbnede i oktober 2017. Skolen har både en børnehave, et fritidshjem og et dagcenter. Om formiddagen er der skoleundervisning, og om eftermiddagen starter fritidshjemmets aktiviteter. Vi har en skolebus tilknyttet, som hver dag henter og afleverer børnene på stationen og i slummen. Børnene på skolen kommer fra meget udsatte områder, og der er derfor udvidede åbningstider. Skolen har åbent mandag til fredag 9-17 og lørdag 10-15. Vi tilbyder dem hver dag undervisning, aktiviteter, tre måltider mad, voksenkontakt, omsorg, sundhedsydelser efter behov, og en månedlig udflugt.

Der er 3 klasser på skolen; Nursery/ Kindergarten, Class 1 og Senior Class. Det er meget udsatte børn, der går i klassen og på skolen. De lever enten på Sealdah Station eller i slummen omkring stationen. Nogle lever med deres forældre, andre gør ikke. Børnene bliver undervist i matematik, engelsk, hindi, computer og general knowledge. De laver hver dag forskellige aktiviteter som sang, bevægelse, sport og meget andet. Antallet af børn i klassen kan variere, da det sker at børn af forskellige årsager stopper på skolen, mens nye kommer til.

Da vi stadigvæk er i midt i en opbygningsfase på denne skole, og vi har løbende indskrivning af elever, har vi desværre ikke nogen faste klasser endnu.