Pia om sit arbejde med Gadens Børn, her 5 år efter det hele startede.

Hvad skete der i januar 2012? – Ferien med 3 veninder i Indien ændrede meget i mit liv, alt det der skete inde i mig, med alle de oplevelserne med børn, som lever på gaden, historier fra en chauffør der fortalte om gadebørn, over de næste 5 dage på køreturen.

Der kom så mange følelser, tanker, energi, vrede og stædighed ind over mig. Det var meget rystende, at se de vilkår børnene levede under – hvor var deres rettigheder, deres skolegang, hvor var mor og far, hvem passede på børnene, hvem lærte dem om livet, ingen tryg fremtid vil komme dem i møde, hvorfor er der ikke nogle som hjælper…? NEJ de er alene og jeg mener helt bogstaveligt, helt alene i verden uden et tal i systemet over registeret børn i verden.

På vej hjem i flyet, sagde jeg til (Dorthe Nielsen) som var med på ferien; “Dorthe jeg aner ikke, hvad jeg skal og hvordan, men noget må gøre jeg gøre”.

Tilbage i Danmark, sagde alle glem det, det er ikke muligt og hvordan vil du kunne styre det… MEN stædigheden og ét menneske satte det hele i gang efter meget modgang af meninger og holdninger. En ældre dame, jeg mødte på hospitalet, da jeg var indlagt tilbage i 2012 – hun sagde “følg dit hjerte og glem, hvad andre siger og hold altid fast i det”, der startede min rejse.

Hvad skal projektet hedde? Billederne af børnene på gaden kom hele tiden frem, det blev til Gadens Børn.
Hvilken by i Indien skal jeg starte Gadens Børn? Det svar fik jeg fra min spirituelle mentor Annette Hørring, som har hjulpet mig igennem de sidste 5 år og stadigvæk en meget stor støtte og mentor for mig.
Hun sagde ‘Kolkata’.
Hvor ligger Kolkata?
Det ved jeg ikke sagde Annette, det er din opgave at finde ud af det Pia.
Kolkata er Indiens fattigste by, med 14 millioner indbygger og det anslås, at der ca. er 315.000 gadebørn.

Tilbage til ferien i januar 2012, som var mit første møde med Indien, og absolut ikke det sidste.
Jeg kan ikke forklare, hvad det er med Indien, alt den kaos, men samtidig så magisk og smuk, deres reglion, -så spirutel og med dejlig energi til trods for den store fattigdom i et stort kæmpe mix.
Indien fik noget helt specielt frem i mig, og jeg kan se og mærke, at det samme sker for vores frivillige undervejs i Kolkata

Gadens Børn blev grundlagt 2012, og efter 6 måneder kom Dorthe Nielsen ind i Gadens Børn. Sammen fik Dorthe og jeg opbygget organisation, som vi kender den i dag. Det har været 4 spændende år sammen, hvor vi lærte rigtig meget om Indien. Dorthe trådte ud af Gadens Børns bestyrelse, og arbejde i 2016 af personlige årsager, men jeg ved at hendes hjerte stadigvæk banker for Gadens Børn.

Indien er et meget ustruktureret, og langsommeligt land at navigere i. Der er mange forhindringer og modgang. Følelsen af at bestige et stort vildt og ustyrligt bjerg, for næsten at nå toppen, for derefter at falde næsten helt ned igen, er sket mange gange, og det kræver stædighed. Det umulige tager lidt længere tid, men målet skal vi nok nå.

Når jeg kigger tilbage på rejsen, gennem de sidste 5 år er jeg overvældet over, hvor mange mennesker, der har gjort Gadens Børns arbejde muligt.
Til alle vores velgørenhedsmiddage, kokke og tjenere der arbejdede gratis, et hav af leverandører, som har doneret en masse mad osv., så vi kunne afholde vores arrangementer helt uden udgifter. Underholdning stiller gratis op, doneret gaver til vores auktioner og lotteri, en masse frivillige i Danmark og udstationeret frivillige i Indien. Private donationer, virksomhedsdonationer, fonde og støtte til lægehjælp og mad, CSR. aftaler og NTG. Der gratis stiller kontorlokaler til rådighed til alle vores frivillige og praktikanter i Danmark. Jeg er dybt taknemmelig for jeres kæmpe støtte, tillid og kærlighed – sammen har vi skabt Gadens Børn, og sikret over 400 børn hjælp på gaden, med skolegang, mad hver dag, sundhedshjælp og børnene har nu fået troen på en fremtid, skabt tryghed, selvtillid og et helt unikt sikkerhedsnet for børnene.

På 5 år har vi haft mulighed for at skabe:

Vores første Gadens børns Børns projekt var opsøgende arbejde 2012-2014 på Saldah station, i slummen og på gaden.
Hvad var børnenes ønsker, og hvad var vi i stand til at tilbyde?
3 ønsker var gennemgående hele tiden – et hjem, mad hver dag og at gå i skole.

På alle vores skoler, tilbyder vi undervisning, mad hver dag, sundhedstjek, skoleuniform, skoletaske, sko og stærk voksenstøtte.

I 2014 startede vores første skoleprojekt op. Mellem 100-125 børn møder dagligt op, på vores skole Aasha Skole Kidderpore.

I 2015, gik vi i gang med at bygge vores børnehus op i det sydlige Kolkata, med 3 etager og på 1000 kvm. Huset stod færdigt marts 2016.

I april 2016, åbnede vi vores Aasha Skole Santhospur i vores færdigt byggede børnehus for  mellem 130-150 børn.

I maj 2016, åbnede vi vores Shanti Dagcenter for 20-25 afhængige børn og unge, der indtager lim og andre stoffer, og som lever på banegården.

I oktober 2017, åbnede vores Sealdah Skole & Fritidshjem for mellem 160 – 180 børn. Der har vi også børnehave, skoleundervisning og fritidsordning.
Sealdah skole er en udvidet skole, hvor vi allerede åbner kl. 9.00 til morgenmad, frokost og aftensmad og skolen lukker kl. 18.00.
Sealdah skole har åbent 6 dage om ugen, og kun med søndag lukket.
Den gruppe af babyer, børn og unge som benytter skolen, lever under de værste og mest kummerlige forhold på banegården, og i slummen bag stationen, det er en meget udsat gruppe børn.

I 2017, laver vi stadig socialt opsøgende arbejde på Sealdah station og ude i slummen, hvor vi er synlige og fortæller om vores projekter, og skoletilbud på Sealdah Skole. Vi har store grupper af børn, der endnu ikke går på vores skoler. Enten tillader deres forældre det ikke, fordi børnene skal arbejde, passe søskende, tigge eller på en anden måde skaffe penge til familien. Derfor er det for os er en vigtig opgave, at fortælle forældrene om vigtigheden i, at børnene kommer i skole og dermed kan få et ordentligt job i fremtiden.

Glæder og håber at jeg har mulighed for, at hjælpe endnu flere gadebørn sammen med alle vores frivillige, til en bedre fremtid. -Altid holde fast i vores kerneværdier, som vi startede Gadens Børn med. Non-profit, kærlighed, arbejde med hjertet og aldrig blive for store, så vi ikke kan mærke os selv ❤

Kærlig hilsen og altid god karma Pia
Stifter af Gadens Børn

Leave your thought