KERNEN I GADENS BØRN

 

Kernen i Gadens Børn er vores socialt opsøgende arbejde i Kolkatas gader, slumområder og på byens andenstørste banegård, Sealdah Station, på hvilken over 2 millioner mennesker dagligt har deres gang. Det var her vi blev til for nu snart 7 år siden d. 28. november 2012, hvor Pia endnu ikke vidste hvor og hvordan, men at hun ville hjælpe.

 

Det er gennem vores socialt opsøgende arbejde, at vi lærer børnene og deres behov, udfordringer og drømme for fremtiden at kende, og alle vores projekter udspringer derfor af de erfaringer, vi gør os i felten. Gennem leg, grin, kram og lange snakke knytter vi stærke bånd til børnene og deres eventuelle familier, og sammen finder vi frem til, hvordan børnene kan drage nytte af vores forskellige sundheds- og uddannelsestilbud.

 

Vi har kontakt til omkring 50-70 børn og deres familier hver dag på vores socialt opsøgende arbejde, som vi netop har udvidet til endnu et slumområde kaldet Topsia. De resterende to slumområder, vi arbejder i, hedder Khaldhar og Bakkri Patti, som sammen med Sealdah Station udgør hjem for de fleste af vores børn på Sealdah Skole & Fritidshjem.

 

Når vores team drager ud på opsøgende arbejde hver dag fra kl. 9.00-20.00, er det altid med en rygsæk fuld af sjov, hygge og førstehjælp. Her har vi tæpper, tuscher, malebøger, spil, bøger og førstehjælpsgrej. Børnene har ofte sår, skrammer og til tider bylder, som vores ledende sygeplejerske har lært teamet at rense og ordne, såfremt der ikke er infektion, der kræver mere dybdegående behandling.DSCF1704This post is also available in: English, German