ALLE HAR RET TIL ET SUNDT LIV 

 

Behovet for sundhedshjælp er massivt blandt gadebørn i Kolkata grundet de barske vilkår, de lever under. Hver dag dør 3.000 børn i Indien, hvilket svarer til mere end to børn i minuttet. 

 

Vi møder mange børn hver dag i vores opsøgende arbejde, der har behov for sundhedsydelser. Det drejer sig om store og små sårskader, snitsår, brandsår, infektioner, diarré, virusser, bylder etc. På blot tre måneder har vi på vores socialt opsøgende arbejde været vidne til fem dødsfald blandt spædbørn, der kunne have været undgået gennem simpel medicinsk behandling. Men grundet fattigdom, manglende oplysning og uværdig behandling på landets hospitaler, får børnene ikke den hjælp, de behøver, i tide. Netop det vil vi være med til at ændre på gennem vores mobile sundhedsklinik. 

 

I juni 2019 åbnede Gadens Børn sin første mobile sundhedsklinik. Klinikken består af en ambulance og vores sundhedspersonale, som tilbyder sundhedstjek, gratis behandling og medicin i felten, samt oplyser omkring hygiejne, sårpleje og generel sundhed. 

 

Den mobile sundhedsklinik, der er på farten 8 timer alle hverdage, har gjort det muligt for os at møde børnene, hvor de er, hvorfor de hurtigt og effektivt kan modtage den behandling, de behøver. En behandling præget af værdighed og respekt for dem som mennesker. Vi er i proces for at udvide med en mobil enhed, der kan facilitere vaccinationer og mere kritiske skader i sterile omgivelser. 

 

Vi hjælper på nuværende tidspunkt mellem 90-120 børn om måneden, men behovet for sundhedshjælp er så massivt, at en udvidelse af klinikken er nødvendig. En ekstra mobil enhed vil gøre det muligt for os at tilstede i endnu flere slumområder, og vi skønner at kunne hjælpe yderligere 180-200 børn om måneden til et bedre helbred. 

 

Et godt helbred er forudsætningen for at kunne deltage i skolegang, bryde den sociale arv og blive til bidragende samfundsborgere. Sundhedsklinikken bliver således et springbræt til, at børnene kan få mulighed for at udforske og realisere deres egne evner, færdigheder og interesser og derigennem etablere en fremtid for dem selv.