Topsia DagcenterHVEM TAGER SIG AF DEM, DER ER FOR SMÅ TIL AT GÅ I SKOLE?

 

I oktober 2019 udvidede vi vores socialt opsøgende arbejde til et af Kolkatas største slumområder kaldet Topsia. I Topsia lever der hundredevis af gadebørn uden adgang til skolegang, sundhedshjælp og mad hver dag, og selvom der er mange NGO’er til stede grundet det massive behov for hjælp, er der fortsat rigtig mange børn, der er overladt til dem selv og savner stimulering og aktivering i hverdagen. 

 

Gennem de sidste par måneder har vi forsøgt at kortlægge de tilstedeværende NGO’ers indsatser for at danne os et overblik over, hvor og hvordan vi kan bidrage. Vi har erfaret, hvordan mange tilbud i Topsia-slummen er målrettet børn over 8 år, hvorfor vi ser en mulighed i at sætte ind over for de børn, der er for små til at komme i skole. Der er ingen tilbud til disse børn, hvis forældre arbejder i løbet af dagen, og hvis ældre søskende derfor må tage sig af dem til frarøvning af deres egen skolegang og mulighed for at være barn. 

 

I december 2019 fik vi et tilbud om at overtage en forfalden og forladt bygning i Topsia, hvor vi planlægger at etablere et dagcenter. Bygningen består på nuværende tidspunkt ikke af andet end et fundament på omkring 50 kvm, og der skal derfor bygges nye vægge og tag og indsættes døre, jerngitre og store vinduer med udsigt ud over slummens flod. For at få så meget som muligt ud af rummet er det planen, at der skal bygges bjælker under taget, hvor klapsammen borde og bænke kan ligges op, når gulvet skal bruges til dans eller andre aktiviteter. Vi er i øjeblikket ved at få de sidste tilladelser på plads og satser på at kunne påbegynde renoveringsarbejdet i marts 2020. 

 

På centeret vil der være plads til, at omkring 50 børn fra slummen kan komme fra mandag til lørdag og modtage undervisning, deltage i sjove og lærerige aktiviteter og få stillet den værste sult gennem energirige snacks. Behovet for sundhedshjælp er massivt blandt børnene i Topsia, hvorfor vores sundhedsteam vil tilbyde sundhedstjek og behandlinger en gang om ugen på centeret. 

 

Vi ønsker, at centeret skal tilhøre lokalsamfundet og for at fremme lokalt ejerskab skal det være muligt for slummens borgere at bruge centeret, når dette er lukket for børnene om aftenen og om søndagen. Skærmbillede 2020-02-11 kl. 15.07.08
LRM_EXPORT_73052901666349_20191016_184322701
LRM_EXPORT_73063312951970_20191016_184333112 (1)